Αυτό το γλυπτό το λέμε Δελφικό φως, που βλέπετε μπροστά σας. Εμείς το βλέπουμε ως Δελφικό ημίφως τώρα αλλά δεν χάνει την αξία του. Ήρθαμε εδώ για να δείτε δύο διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους μπορεί να ζει και να βλέπει τους Δελφούς ένας άνθρωπος του 1920 και ένας του 1960. Ήσασταν στον άνθρωπο του 1920 πριν, και είναι εδώ ο άνθρωπος του 1960-65. Είναι ένα γλυπτό που ακόμα και αν δεν έχεις εξοικείωση με την σύγχρονη γλυπτική αισθάνεσαι να σου υποβάλλει μια δύναμη , δεν μπορείς να αποστρέψεις το μάτι με ευκολία και να αντιδράσεις αρνητικά, να λοιδορήσεις ή να χλευάσεις .Έχει σημασία το γεγονός ότι είδατε τα πάνω και τα κάτω, εκεί είδατε μια αίσθηση των Δελφών φολκλορική , όλη η λαογραφία εν κινήσει , το οποίο βεβαίως ήταν μοιραίο, όσες βιομηχανίες και να έχεις από πίσω σου, να καταρρεύσει κάποια στιγμή διότι δεν έχει αντοχή η λαογραφία στον χρόνο. Εδώ έχετε μπροστά σας μια πολύ πνευματική σχέση με τους Δελφούς, τόσο ώστε έχει μεγάλη σημασία αύριο που θα περνάμε από άγαλμα σε άγαλμα, κανείς να το έχει στο μυαλό του.

πηγή: Αντίφωνο
| < Προηγούμενο | Επόμενο > |
|---|

Ο Χρ. Γιανναράς για τις πολιτικές εξελίξεις στις ...
Δεξια - Αριστερα - Κι'αυτος ο φανατισμος ...
Φιλοσοφία και καθημερινότητα
Η μοναξιά των πρωτοπόρων - Αγαπητέ κ. Αβρα...
Επιστροφή στον Όμηρο
απλουστεύσεις και ρομαντισμοί - Πολύ απλου...
Θα ήθελα να πω την γνώμη μου. Όντως η φράσ...
Επιστροφή στον Όμηρο
Κατά τρόπο ανάλογο ο Βυζαντινός πολιτισμός...
Ο Χρ. Γιανναράς για τις πολιτικές εξελίξεις στις ...
Απαντηση σε ΑΘ - Νομιζω οι αποψεις μας σχε...
Γράμμα στην Πατρίδα
το κειμενο σας μου προκαλεσε απιστευτη συγ...
Γράμμα στην Πατρίδα
αριστουργημα !!!! - σπανια εχω νοιωσει τοσ...
Αυτοδιάψευση - Το προαπαιτούμενο, εκ μέρου...
να το θεσω διαφορετικα: ο Θ.Ι. Ζιακας ε...
Μια περιήγηση στην κρίση με οδηγό τον Προφήτη Δα...
ΜΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ - Μια ολοκληρωμεν...
Ποιά ψυχολογική ανάγκη του συγγραφέα ικανο...